היתר למניעת הריון

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/01/22 16:04 ד בשבט התשפב

שאלה

כבוד הרב שלום רב.

אני בת 38 אמא ל3 בנים שיהיו בריאים.

בשנה האחרונה אני מתחזקת מאד ב"ה.

בחודש האחרון הבנתי את המשמעות של מניעת הריון ללא היתר מרב וכמה שזה גרוע.

אני סובלת ממחלת הפיברומיאלגיה ( דאבת שרירים) שהתפרצה לאחר הלידה לפני 4 וחצי שנים ובנוסף מחרדות מאד קשות ( לוקחת כדורים נוגדי חרדה ). רק המחשבה על הריון נוסף מכניסה אותי לדיכאון ולחרדות קשות.

אני לא רואה את עצמי מטפלת בתינוק הן מבחינה נפשית והן מבחינה פיזית.

האם במצבי אני יכולה לקבל היתר למניעת הריון? אפילו זמני? אני מאד חוששת ואפילו בחרדה לשאול רב שמא יפסוק לא לשמור.

תשובה

שלום

את בהחלט יכולה לקבל היתר ואין לך מה לחשוש לשאול.

אני חושב שהכי נכון להתקשר למכון פוע"ה (02-6515050),לבקש לדבר עם אחד הרבנים המשיבים ולהתייעץ איתו. הוא ידריך אותך לגבי צורת המניעה הנכונה לך, כי יש הבדל מבחינה הלכתית בין צורות המניעה השונות.

כל טוב