היתכן פגישה בין אלוקים ואדם

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/02/02 03:56 ג באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום,

כתבתי לרב מכתב על בעיותיי באמונה ולא הגדרתי אותן מספיק טוב. עכשיו אגדיר אותן.

אני רוצה להאמין שכל היהדות היא אמת ולפי דעתי רק דבר אחד מוביל לזה אמוה שלימה במעמד הר סיני. מעמד זה לכאורה אינו הגיוני כי היאך אלוקים נפגש עם בני אדם?

תשובה

בס"ד

אם שאלת ההגיון של מעמד הר סיני אתיחס בתשובתי רק לזה, כדי למקד את התשובה.

המציאות של החיים היא שאלוקים בא ב"מגע" עם בני אדם. את זה אפשר לראות על החיים של כל אחד מאיתנו בהרבה מאוד תחומים והראשון והבסיסי ביותר זה עצם הקיום שלנו כיצירי אלוקים מלאי חכמה אלוקית לפחות ביצירה שלנו.
הנה לך מציאות שבה אנו רואים שאלוקים בא ב"מגע" עם בני אדם.

אם הוא בא ב"מגע" במובן הפיסי למה יש מניעה שהוא יבוא ב"מגע" עם ה"שכל" ו"הבנה" שלנו.

העובדה היא שיש לנו "מגע" בשכלנו עם ה"חכמה" שלו, אנחנו חוקרים ולומדים את חכמתו ומישמים אותה בפועל.

זאת אומרת שיש לנו מגע כלשהו עם קצה קצהו של חכמתו. אמנם רק "קצה" אבל משהו מחכמת הבורא.

מכאן אין מרחק גדול לנבואה ולמעמד הר סיני.