הישיבה מפחידה אותי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/06/09 21:19 כה בסיון התשסט

שאלה

שלום הרב.

בעזרת ה',אני מסיים את הלימודים בבית הספר ואני הולך לישיבת הסדר ,קרני שומרון.

יש לי מעט חששות שאולי אני לא מתאים לזה כל כך, אולי זה קשה לי מדי.. עם דפי גמרא בעיקר.

גם לגור במקום שהוא לא הבית שלי.שינוי קצת גדול אצלי בחיים.אבל באמת,אני רוצה לנסות.

אולי כבוד הרב יתן לי כמה סיבות למה לא לחשוש.או להציג למה כדאי ללכת לישיבה.

תודה.

תשובה

שלום

ישיבת קרנ"ש היא ישיבה מעולה, ויש בה בריאות נפשית עם גדלות בתורה.
אל תפחד מהישיבה, יש בה כוחות שיוכלו לסייע לך וללוות אותך בכל תחילת הדרך.
כולם כמוך בעניין הזה, זה מפחיד, חדש. אך עם אומץ לקפוץ למים ועם אמונה בעצמך, ועם עזרה שתקבל בישיבה, הכל יהיה טוב.

'מעולם לא פסקה ישיבה מאבותינו' וכדברי רבינו חננאל 'שהשכינה שרויה שם'. כך היה מו"ר הרב שפירא ז"ל חוזר ואומר מאות פעמים.

רצונך לפגוש שכינה? לך לישיבה ועמול בתורה יומם ולילה.
לאחר כמה שנים, תוכל לצאת עם אשיות של תורה, ולהחליט לאן פניך מועדות לפיתוח המדינה ועצמך.

חזק ואמץ