היריון משני גרושים (נשואים לשעבר ביחד)

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/09/13 10:06 ה בתשרי התשעד

שאלה

שלום רב.

אני מכיר זוג שהיו נשואים ולאחר כמה שנים התגרשו. אחר כך הם עברו/חזרו לגור יחד ומנהלים חיי נישואין ללא נישואין. האישה עכשיו בהיריון , חודשיים לפני לידה.

אני חושש בשביל הילד- האם התינוק יחשב ממזר?

האם ישנו איסור כלשהו לכניסה להיריון מזוג כזה?

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הילד שלהם לא יחשב ממזר.
יש איסור להחזיר גרושה רק אחרי שהתחתנה או נבעלה לאחר. גם מי שהחזיר גרושתו במצב כזה ולכן חי איתה באיסור - ילד שנולד להם איננו ממזר.

כל זוג שחי ללא קידושין, עובר על איסור, גם המחזיר גרושתו חייב לקדשה.

עיין גם:
https://www.kipa.co.il/ask/show/120061-מחזיר-גרושתו