היריון בסיכון

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/09/10 23:06 ו בתשרי התשעא

שאלה

שלום רב,

אני בהיריון עם תאומים בשבוע 30, לאחר טיפולי פוריות. רופא הנשים שלי, שהנו אדם דתי, המליץ לי לא לצום ביום כיפור עקב חשש ללידה מוקדמת. מה הדין עבורי הן מבחינת אכילה והן מבחינת שתייה?

תשובה

ב"ה

שלום.

עלייך לנהוג על פי הנחיית הרופא.
אם את צריכה לאכול ולשתות הרי שעלייך לעשות כך ומי שמחמיר בהלכות אכילה ושתייה ביום הכיפורים הוא בעצם מיקל בהלכות פיקוח נפש.

יתכן שהרופא יאמר לך להתחיל לצום ובשלב מאוחר יותר "לשבור" את הצום ואם כך אז באופן כללי:
1) עלייך להתכונן לצום בצורה מסודרת לא לאכול דברים חריפים ,מלוחים וכדומה.לשתות הרבה.
2)ביום הצום לא להתאמץ . עדיף לשכב במיטה ולנוח ולא ללכת לבית הכנסת ולהתאמץ ולכלות את הכוח.

3)אם את חשה שלא בטוב והרגשתך רעה מאוד את חייבת לאכול לשיעורין.דהיינו,30 גרם מוצק כל 9 דקות,ו-25 גרם נוזל כל 9 דקות.ומותר לשתות 25 גרם שתיה ולאכול 30 גרם בבת אחת,להמתין 9 דקות ואר כך לשתות ולאכול שנית אם זקוק לכך.

ואם הרופא אומר שעליך לאכול ארוחה מלאה ולשתות הרבה הרי שהמושג "שיעורין" לא קשור כאן כלל.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.