היפנוזה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/01/02 03:23 יט בטבת התשסב

שאלה

רציתי לשאול מה דעתה של ההלכה או המקרא על היפנוזה... חלק מהשלבים של ההיפנוזה הוא גם הרגרסיה (גלגול נשמות לתקופות קודמות)

האם הדבר מותר ...מדוע?

תשובה

בס"ד

גילגול נשמות מופיע בדברי חכמינו ז"ל ובכתבי האר"י במאמרים מיוחדים על כך.

בעקרון - אם תתפלל בדיוק כמו שכתוב בשולחן ערוך תוכל להגיע לטרנס הרבה יותר גבוה מכל "היפנוזה עצמית" "השאה" או "טרנס" ("חרגון").

יש כמה הבדלים בסיסים:
בהיפנוזה אתה "יורד"
ובתפילה אתה "עולה".
בהיפנוזה אתה פסיבי
ובתפילה אתה אקטיבי.
בהיפנוזה אתה שוכב
בתפילה אתה עומד
בהיפנוזה אתה מטפל בעצמך
בתפילה אתה מטפל בעצמך בעם ובעולם.
בהיפנוזה אתה עושה סדר ומעורר את כוחותיך
בתפילה אתה עושה סדר ומעורר כוחות בהויה כולה.

ועוד ההיפנוזה כוללת כמה חלקים, כל אחד מהם יכול להועיל ויכול להזיק כמו כל דבר בחיים לכן אם אתה רוצה עסוק בזה - למד אצל אדם הגון ביותר - בעל מידות נקיות שילמד אותך להשתמש בכוח הזה בצורה נקיה ולא לנצל אנשים לשם כפף או שליטה שלילית.

תנסה קודם את הכוח היותר יעיל לכל מה שהיפנוזה עוסקת בו - תפילה