היפנוזה - המשך

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/01/02 13:24 כה בטבת התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב,

קראתי שאלה על היפנוזה באתר ונאמר שאפשר להגיע לכך בתפילה.

לאיזה מצב אפשר להגיע כשמתפללים באמת בכוונה?

תהילה

תשובה

בס"ד

שלום

בהיפנוזה אדם מתנתק מהמודע שלו והוא אינו בשליטה מלאה עליה ודרכה. הקשר הוא עם התת מודע והוא קשר חזק לפי רמת ההיפנוזה, דרכה אדם מחולל שינוים. כיון שזה לא עם המודע עלולים להיות לזה השלכות נוגדות ולפעמים מצחיקות או משעשעות – ראי כל הופעות ה"בידור" דרך היפנוזה שמיועדות להתתמיה את הצופים על ה"שטויות" שבני אדם עושים ועל היכולות שלהם.
כשאשה חלשה בהיפנוזה מרימה משקל כבד בשיכנוע שזה נוצה – זה מתמיה ומענין. אבל נוצר נזק לגוף שיודע שאסור לה להרים משקל כזה. וכן על זה הדרך.
בתפילה אדם נכנס הרבה יותר פנימה – הוא בקשר עם התת מודע שלו ועם הפנים של העולם ושל העולמות כולם – כמובן לפי רמת התפילה שלו -. אבל הוא נשאר גם בקשר עם המודע שלו ברמה המתחייבת מהתפילה. זו הסיבה שאסור לשיכור להתפלל, ולכן התפילה מתחילה ב"אתה חונן לאדם דעת".
מסקנה – סילוק כל המפריעים הפיזים, סילוק כל המפריעים הנפשים, סילוק כל המפריעים הרוחנים, פריעת כל החובות, ריכוז המחשבה, הרבה הכנה לתפילה, הרבה כוונה בתפילה, כיון לירושלים, כיון הלב לקודש הקודשים, שיותי ה' לנגדי, כוונות המילים והאותיות, כוונות השמות בכוונה ראשונית.
תפילה בכל הלב
בהצלחה