הינומה, צניעות ועוד

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/06/09 17:38 כ בסיון התשסט

שאלה

1. רציתי לדעת, כשחתן לפני שמגיע לחופה בזמן שמחכה לכלה הוא מוריד את ההינומה, ולאחר שמגיעים לחופה הרב מבקש ממנו לבדוק האם זו האישה שבחרת (הקטע של הבדיקה כמו יעקב אבינו) אבל הרי לפני דקה הוא הוריד את ההינומה אז למה לבדוק. ואין מצב שהחליפו כי הם ביחד כל הזמן עד הברכות.

2. מה ז"א האישה צריכה להיות עם ההינומה בזמן הריקודים ז"א רק כיסוי כזה מאחורי הראש ולא לכסות פנים נכון?

אודה לתשובה

תשובה

שלום

א. זהו מנהג יקר. אך מעיקר הדין אין חובה לשאול, בין היתר בגלל מה ששאלת.

ב.הרא"ש פסק שאין חובת כיסוי ראש לכלה, וכך נהגו כלל ישראל.
אמנם היו שחששו לכסות שיערה, אך אין לשנות ממנהגים, והיה מקפיד מו"ר הרב שפירא ז"ל בזה מאד, וכן הקפיד שיתנו ידיים לאחר החופה, ושתכנס הכלה לריקודי הגברים שימחו אותה ושלא להחמיר במקום שכלל ישראל נהגו היתר.
אין לשנות ממנהגי ישראל ללא צורך גדול. (רמ"א)

גם בשו"ת יחוו"ד הביא שאף לשיטת הראשונים שעליה לכסות שיערה, ספרדיות ודאי פטורות מזה, שהרי בני ספרד פסקו שהחופה היא בבית, והיא עדיין לא נשואה אם כן.

כיסוי הפנים ע"י ההינומא הוא רק בחופה ואינו מטעמי צניעות.

כל טוב