הינדו

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/10/11 16:48 ה בתשרי התשעב

שאלה

שלום רב.

רציתי לדעת האם ההינדואיזם מדברת על התגלות של האלוהים שלהם לעמם?

האם הרב יכול להפנות אותי לאדם שמתמכה בעניין זה?

בתודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

באתר: ´שות כיפה´, אנחנו אמורים להשיב למי שמתעניין בעניני תורה או חיים יהודיים וכד´. ההנדואיזים הוא תרבות, או דת, או דרך חיים, של אנשים שחיים בהודו. אני באמת לא מתיימר להבין בענינם ולא לדעת האם בכתבי הקודש שלהם יש התגלות א-להים לעמם.

מהמעט שבררתי המושגים שלהם מאוד שונים משלנו לכן קשה להשוות. מכל מקום, אם הדברים מענינים אותך תרשום "הינדואיזם" במנוע חיפוש ותמצא מאמרים בנושא.

יש דבר אחד בו שונה היהדות מכל הדתות האחרות - אצלנו הדת והעם הם דבר אחד. זה לא קיים בדתות האחרות - שם העם הוא קבוצה אחת והדת היא קבוצה אחרת.
אם צרפתי מתאסלם הוא נהיה צרפתי מוסלמי. ממשיך לגור בצרפת ולחיות כבן העם הצרפתי. הוא מוסלמי רק בדתו.
אבל כאשר צרפתי מתגייר הוא לא צרפתי, הוא יהודי, כולו רק יהודי, אנחנו מצפים שהוא יעזוב את צרפת, יעלה לארץ ויצטרף אלינו. כי אצלנו יש זהות בין היחד הדתי והיחד הלאומי.

לכן השאלה שלך יכולה להיות: "האם, לפי אמונתם, הא-להים התגלה למאמיני ההינדואיזם"? אבל אין מקום לשאלה אם א-להים התגלה לעם שלהם.
התגלות א-להים לעם שלם זה משהו שקרה רק לעם ישראל, מפני שכאמור, רק בעם ישראל יש זהות בין העם והמאמינים.