היין בהבדלת מוצאי שבת חזון

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/07/02 13:47 כז בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

לכב' הרב השלום והברכה,

בעניין שתיית היין בהבדלה של מוצאי שבת הקרובה - שבת חזון, שמעתי כי יש לתת לילד קטן לשתות אותו משום שכבר יצאה השבת וחל איסור שתיית היין ואכילת בשר. נשאלת השאלה האם אין בברכת בורא פרי הגפן שאני מברך בהבדלה משום ברכה לבטלה שהרי אינני הולך לשתות מהיין.....

תשובה

ב"ה

ניצן שלום.

יין של הבדלה - ספרדים נוהגים שישתה המבדיל בעצמו. ואשכנזים נוהגים ליתן לקטן לשתות, ואם אין קטן - ישתה המבדיל בעצמו \רמ"א תקנא סע' י\. ואין לברך על כוס יין בברכת המזון אלא אם כן בסעודת מצווה. \עיין כה"ח שם ס"ק קנב. מ"ב שם ס"ק עב\.

ועל כן אפשר לתת לקטן והגדול מוציאו יד"ח.מדין שומע כעונה.וזה לא ברכה לבטלה.כמו בקידוש שאדם שכבר יצא יד"ח יכול לההוציא אחרים,ואין כאן ברכה לבטלה(שו"ע או"ח רעג סעיף ד' )

בברכה,

עוזיאל