הטמנה בשבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/02/17 05:24 ו בשבט התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

בקש""ע, רנ""ג ב: ""אין טומנין בשבת אפילו בדבר שאינו מוסיף הבל, ... ולכן אין לכסות בשבת את הקדרה בשמיכות או בבגדים, או בצמר, אם הכיסוי יורד לדפנות הקדרה. ...""

להלן שאלתי.

מתחילת ההלכה מובן שאין להטמין בשבת ולא מבורר שם אם הכיסוי יורד לדפנות הקדרה או לא, ולכן אני מבין שבכל מקרה אסור אפילו שלא יורד הכיסוי לדפנות הקדירה. יחד עם זאת בהמשך שמסבירים דוגמאות כגון שאין לכסות בשמיכות ובבגדרים וכד' אומרים בסוף ""אם הכיסוי יורד לדפנות הקדירה"". עכשיו לפי הדוגמאות ניתן להבין שאולי הכוונה ברישא שהאיסור רק אם הכיסוי יורד לדפנות הקדירה, ואם אינו יותר אז מותר. האם כך הדבר שבמידה ואין הכיסוי יורד לדפנות הקדירה אז מותר להטמין אף בשבת?

תודה,

תשובה

שלום
כפי שמבואר בסעיף שלאחר מכן, במקרה שהכיסוי יורד לדפנות, זו מחלוקת.
כל טוב