הטלת ספק בתוקף נישואין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/12/06 12:14 ל בכסלו התשסז

שאלה

שלום רב,

ברצוני לשאול האם מבחינה דתית ניתן להטיל ספק בתוקפם של נישואין כאשר הדבר נעשה מתוך אילוצים או לשם השגת מטרה שאינה ראויה וכאשר לא היתה שום כוונה לקשר של טווח ארוך, רצון להקים משפחה, חיי אישות והתקדשות.

אוסיף כי בנוסף לחוסר הכוונה מלכתחילה גם לא חל שום שינוי בדיעבד.

תשובה

שלום וברכה
נדיר מאוד שמבטלים נישואין על בסיס מקח טעות.
גם אם זה נעשה מסיבות לא ראויות ולא הייתה כל כוונה לקשר ארוך, כמעט תמיד הנישואין תקפים, וניתן לבטלם רק בגט.
אני מבין שיש סיפור מאחורי השאלה. ניתן לשלוח את הסיפור כולו, ואולי טמון בו משהו אחר.
הסיפור לא יתפרסם באתר.

כל טוב