הטבלת כלים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 29/03/11 00:02 כג באדר ב'

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב, יש לי כמה שאלות הקשורות בעינייני כשרות.

קודם כל מה ההבדל בן טבילת והגעלת הכלים . וכיצד עושים על פעולה(אשמח לקבל פירוט והכוונה) .

והאם כלים שמיועדים לפסח אפשר יהיה להשתמש בהם גם לאחר בפסח באכילת חמץ ובע"ה לפסח הבא לקנות כלים חדשים וכשרים לפסח ?

מה הדין בכלים חד פעמים ? אם אני קונה הרבה כלים חד פעמים כשרים לפסח האם מותר להשתמש במה שנותר לאחר פסח ?

אשמח לתשובות .

תודה רבה יום טוב

תשובה

ב"ה,

שלום,

הגעלת כלים היא הכשרה של כלי שבשלו בו איסור,
טבילת כלים היא הטבלת כלים שעברו מבעלות גוי לבעלות ישראל,

כלומר, אם בשלו בכלי חלבי בשר אז הוא טרף ואסור בשימוש עד שיוציאו את האיסור שנבלע בכלי, ממלאים כלי גדול במים ומרתיחיןם אותם ומכניסים את הכלי הטרף למים הרותחים ובכך הכלי פולט את האיסור שהוא בלע.

טבילחת כלים החא אפילו בכלים חדשים אם הם התוצרת גויים, מטבילים אותם במקוה. יש מקומות שבונים מקוה מיוחד לכלים והוא נמצא מחוץ למקוה.

כלים של פסח אפשר להשתמש בהם בחול, אבל בפסח בהא אי אפשר להשתמש בהם ללא הגעלה.
כלים חד פעמים של פסח ודאי מותר להשתמש בהם ביום חול.

בברכה,

דני ארגמן