הטבלת כלים מכורים אחר פסח

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/03/02 01:16 יב בניסן התשסב

שאלה

האם צריך להטביל במקוה את הכלים לאחר פסח?

(מכיון שהם היו אצל גוי)

תשובה

בס"ד

אין צורך להטביל את הכלים שנית כיון שלא מוכרים את הכלים לנכרי בפסח.
(אמנם אם לא הטבלת את הכלים בפעם הראשונה שקנית - תמיד הם חייבים טבילה אפילו אחרי כמה שנים)

ומה שכותבים בשטר המכירה לנכרי שהוא כולל את החמץ הבלוע בכלים - זה מיותר כיון שאין איסור חמץ שעבר עליו הפסח בחמץ הבלוע בכלים.
והאמת היא שכוונת שטר המכירה היא על החמץ הדבוק בכלים. וגם בו אין ממשות וחשיבות וכלום, והוא בטל.
וכותבים כן לחזק את המכירה למי שטועה לורוצה למכרם. בכל מקרה לא מוכרים את הכלים עצמם. ולכן אינם צריכים טבילה.

חג כשר ושמח