החלפת שם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/06/15 19:05 ז בתמוז התשעה

שאלה

יש מישהו בשם דותן שממש לא מתחבר לשם שלו ורוצה להחליף לשם טופז.. מה לומר לו?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית עדיף שהוא ישאל.
דבר שני על מה ולמה הוא לא "מתחבר"? מה קרה? מה מפריע לו? ומה זה קשור לשם שלו? למה שלא יחליף נעליים במקום להחליף את השם? למה שלא ישנה את הרכב התזונה שלו? אולי מזג האוויר משפיע עליו?
בקיצור צריך לברר מה הבעיה.

דבר שלישי לך אני אומר - שהרגשות לא טובות נובעות ממחשבות לא טובות . אם הוא יחשוב טוב אז יהיה לו טוב. בזה זה תלוי.אם הוא יקבל את עצמו כמו שברא אותו אלוקים ואם הוא יאהב את עצמו לפני שהוא יוהב את חבריו ובני משפחתו הרי שמחשבתו בלבד תוביל לשינוי. שכך אמר רבי עקיבא ואהבת לרעך כמוך. קודם תקבל את עצמיך איך שבראך ה' על הטוב והפחות טוב שבך ואח"כ תצליח לקבל את האחר כמו שהוא.

ואחרי המחשבות יש קיווי של תפילה ובקשה לבורא עולם.

תפילה שנובעת מעומק הלב יכולה לשנות מציאות!!
כן ,כן המציאות משתנה בעקבות תפילה. ואם הוא מתפלל על חברו שצריך את אותו הדבר הוא זה שיענו לו מהשמיים תחילה.

שינוי שם מבצעים רק במקרים קיצוניים כגון שאדם ח"ו שוכב על ערש דוי "וכולי הייא ואולי"..

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.