החלפת שם משפחה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/05/13 14:05 כט באייר התשעג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

אני מתעתד להחליף את שם משפחתי ורציתי לעשות מעשה טוב ע"י אימוץ שם משפחה של קורבן שואה שנספתה כל משפחתו ולא זכה להעמיד צאצאים. האם יש בעיה בכך?

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא הבנתי מה ההגיון לאבד בידיים את הקשר שלך למשפחתך ולאמץ שם ממשפחה שאבדה בעל כורחה?

לעניות דעתי כל המהות של שם משפחה שהוא עובר בהולדה (כמו השתייכות לשבט בתורה) ולא משהו שאנחנו מנווטים לפי רצוננו. כך שמות המשפחה ממחישים את רצף הקיום של עם ישראל.

לסיכום: חשוב פעמיים ושלש בטרם תפרד משם המשפחה הנוכחי.