החלפת שם ודרכי בחירת שם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/01/10 15:10 כט בטבת התשע

שאלה

שלום,

שמי אודיה וראיתי בארכיון השאלות שאלה בדבר החלפת שם שאינו רצוי ומעורר לעג ונכתב שאפשר.א

אצלי אין עניין שלך לעג אך מגיל קטן איני מתחברת לשמי ורוצה להחליפו ושאלתי אם זה בסדר.

בנוסף-איך בוחרים שם?כרגע בגיל 21 אני יכולה לבחור שם שמתאים לאישיות שלי אך השאלה האם להתמקד בבחירת השם במקום שאליו אני רוצה להגיע,או במה שאני עכשיו?בנוסף בעקבות מקרה לא טוב שחוויתי רציתי לתעד זאת בשמי והשאלה אם זה בכלל כדאי או שלמה להנציח את העבר -בשם.

אששמח לתשובה,

כל טוב ותודה רבה,

אודיה :)

תשובה

בס"ד
שלום רב,
החלפת שם היא פעולה משמעותית יש לה מקום רק אם חייבים לעשות אותה. לכן לא נחליף שם מתוך התלבטות אלא רק מתוך בטחון מוחלט.
לצערנו, לעיתים קרובות, אנשים שמחפשים שינוי, פונים לשינוי שם שזו פעולה טכנית, במקום להתאמץ ולעמול על שינוי משמעותי בחיים: במידות, במעשים, בגישה במחשבות...
מכל מקום אם את בטוחה ומרגישה חייבת להחליף שם - זו זכותך. כדאי בענין זה לקיים התיעצות אישית מפורטת עם רב ולא להסתפק בתשובה כמו כאן.
ודאי לא כדאי לקשור את השם במקרה שחווית מפני שלאורך הימים אפשר שהיחס שלך כלפי אותו מקרה ואותה חויה ישתנה. את צריכה למצוא שם שאת מאמינה שהוא יכול ללוות אותך כל החיים - מעתה ועד עולם.

מקובל שלא לבטל שם קודם אלא להוסיף שם.
כדי לקיים את השם החדש עושים ברכת "מי שברך" בעליה לתורה (גבר שעולה לתורה יבקש לברך אותך) שם מזכירים את השם החדש (יחד עם השם המקורי) שלך.
בברכה