החלטה על עוד ילד במשפחה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/07/13 08:45 טו באב התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

הייתי שמחה להתייעץ איתך לגבי העבודה שלי. אני נשואה ואמא לילד אחד ועובדת כבר שלוש שנים באותו מקום. אני אקדמאית ועכשיו אני גם רוצה להרחיב את המשפחה בעזרת השם. אך העבודה הנוכחית לא מאפשרת לי היא טובענית גם בשעות וגם מבחינה פיזית והחלטתי שאני מעוניינת לעשות הסבה מקצועית ולהיות מורה אך הלימודים הם לימודים של שנתיים בהם לא תהיה לי אפשרות לעבוד ... בעלי אומר שלא כדאי, נכון לעכשיו, לעשות את המהלך של עזיבת העבודה ואני טוענת שכל עוד יש ילד אחד זה עדיין אפשרי .. הייתי שמחה אם הייתי יכל לייעץ לי בדילמה הזו או אפילו להפנות אותי למי שיכל לייעץ לי בנושא

תודה רבה מקרב לב

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לענין כזה יש הרבה מאוד צדדים - מעשיים ורגשיים.
אני מסכים אתך שצריך לברר את הנושא ביעוץ משותף שלך ובעלך עם גורם מקצועי (את יכולה להקיש בגוגל "יעוץ זוגי" תמצאי הרבה מאוד כתובות)

חייבים להגיע להחלטה משותפת שגם את וגם בעלך לגמרי שלמים איתה. לא יתכן שהחלטה על ילד תבוא מתוך מתח בין בני הזוג.

להבנתי, את מחברת שתי החלטות גדולות ויוצרת ביניהם קשר שהוא לא באמת הכרחי.
יש כאן שתי שאלות נפרדות ואין כל קשר ביניהם:
אפשר ללדת ילד גם כשאת במקום העבודה הנוכחי. לאחר חופשת לידה את מוצאת מעון בו נמצא הילד עד ארבע.
לאחר מכן יש פתרונות: את מגיעה ממקום העבודה, או בעלך, או ביביסיטר, או סבתא... אלפי זוגות חיים ככה.

השאלה של הסבה מקצועית היא שאלה אחרת (אל תחשבי שהוראה זה מקצוע קל ופשוט - צריך לבחון היטב אם המקצוע מתאים לך!).

אם את חושבת על הסבה - נראה לי שיש מכללות בהם הלימודים מרוכזים ואפשר להמשיך לעבוד תוך כדי לימודי ההסבה.

בהצלחה!