החבר שלי מחפף

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/07/02 19:13 כא בתמוז התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב.

יש לי חבר שהוא דתי אבל הוא מחפף בהרבה דברים כגון השמירת נגיעה, לעיתים חילול שבת וכ"ד. הוא טוען שהוא מאמין בקב"ה בלב שלם, הוא מאוד מסכים עם העיניין של שמירת הנגיעה והוא חושב שזה אחד הדברים היותר חכמים בדת. הבעיה היא שהוא חי בחברה שהיא לא כל כך חזקה בדתה, וחלקה חילונית והוא לא מקיים את המצוות מכיוון שהוא טוען שאין לו כוח. שזה דורש הרבה ושהוא יצתרך לוותר על הרבה הנאות שיש לו כיום בחברה בה הוא חי. ואני הייתי מעוניין לעזור לו אבל אני לא יודעת מה אני יכולה להגיד או לעשות ע"מ לשכנע אותו ולעזור לו לקחת כוח על מנת להתקרב למצוות ולקב"ה. עוד סיבה היא שלעיתים אני מרגישה שאין לי מספיק כוח וידע כדי שאני אוכל "להחזיר אותו בתשובה" ואולי עדיף שקודם אני יחזור בתשובה מלאה ואתרכז בעצמי בשלב הזה של חיי או שאעזור לו במקביל?!

תודה רבה והמון ישר כוח.

תשובה

ב"ה

מיטל שלום.

אם את לא מתכוונת להתחתן איתו, עזבי אותו.

ההרגשה שלך מאוד נכונה,
בשלב הזה של חייך
תתרכזי בעצמך,
תבני את האישיות שלך,
תפתחי את ה"אני" שלך.
תתקשרי טוב עם חברותייך-"קני" לך חברה טובה.

תחזקי את עצמך טרם תצאי למלא את היעוד שלך.

(אם הוא מעוניין להתקרב לקב"ה -יש המון מסגרות ורבנים שיכולים לעזור לו )

חזקי ואמצי!!!!

בברכה,

עוזיאל