הזמנת ערביה לחתונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/04/12 22:10 יב בניסן התשעב

שאלה

שלום הרב! ארוסתי עובדת בקניון עם אחת ערבייה והיא ממש התידדה איתה במשך חודשיים והיא מתנהגת אליה ממש יפה....אנחנו עכשין מתחתנים האם צריך להזמין אותה ומן הראוי או שאסור להתידד איתם וזה יביא לקרוב כו.....????? אם הרב יכול לפרט קצת מה הדין והאם בגלל שזה שעת מלחמה ולא שלום האם מן הראוי לנהוג כן ולהזמינה או שאסור???? תודה רבה הרב...יהודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אפשר שתהיה הערכה לזולת הגוי: שכנים, עובדים וכד' בהלכה הדבר מכונה: דרכי שלום.
הלווי שמתוך כך ימעט הטרור ותרבה הסבלנות בארצנו.
ועיין
https://www.kipa.co.il/ask/show/231247-הזמנת-גוי-לחתונה