הזמנת ערביה לחתונה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 04/04/12 22:11 יב בניסן התשעב

שאלה

שלום הרב! ארוסתי עובדת בקניון עם אחת ערבייה והיא ממש התידדה איתה במשך חודשיים והיא מתנהגת אליה ממש יפה....אנחנו עכשין מתחתנים האם צריך להזמין אותה ומן הראוי או שאסור להתידד איתם וזה יביא לקרוב כו.....????? אם הרב יכול לפרט קצת מה הדין והאם בגלל שזה שעת מלחמה ולא שלום האם מן הראוי לנהוג כן ולהזמינה או שאסור???? תודה רבה הרב...יהודה

תשובה

שלום

מותר להזמין אותה, אולם צריך לשמור על יחסים עניניים איתם ולא להכנס לחיבה יתירה, מצד חשש התורה לנישואי תערובת ולקרבה לדתם (-שעל כן אסור ללכת לחתונתם לדוגמא)

כל טוב