הורים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/09/06 11:09 כה באלול התשסו

שאלה

שלום

אמי הוציאה צו הגנה וצו הרחקה לאבא שלי

ועכשיו הוא לא יכול לבוא הביתה בלי משטרה

היה להס סיפור לא נעים ואני נשואה ועכשיו תמיד אבא שלי מתקשר אלי ואומר שאני אדבר עם אמא שתבטל את התלונה במשטרה

אני בצד של אמא שלי אבל אני לא יודעת מה לעשות כי זה גם אבא שלי

מה אני צריכה לעשות לגבי מצוות כיבוד הורים?

אבא שלי מתעלל באמא שלי והיה מתעלל גם בי פיזית (מכות)

מה אני אעשה?.?

תודה

תשובה

שלום וברכה
אין חובה של כיבוד אב מתעלל. אמנם לא מבזים אותו, אולם אין חובה כזו כלל וכלל. יותר מזה, אנו רואים כי לעיתים מדובר ממש בסכנת נפשות.
על כן, את עושה את הדבר הנכון. תגידי לאביך שהדרך הטובה ביותר לעשות את זה הוא לנתק מגע לתקופה מסוימת כדי שלאמך תהיה אפשרות לבחון מה לעשות, ולא ללחוץ כל הזמן כי זה לא מועיל. אם הוא יעשה את זה ייתכן ואמך תשנה את דעתה. אולם זה לא התפקיד שלך, ואת צריכה לדאוג לאמך ולמי שסבל מאביך, ולא להרגיש נקיפות מצפון על כך שכביכול אין את מכבדת אותו.

כל טוב והרבה חיזוק