הורים של הבעל

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 29/05/11 17:13 כה באייר התשעא

שאלה

שלום רב,

אני ובעלי נשואים מזה 3שנים. ההורים שלו לא מפסיקים להתערב בכל דבר: דיור, ילדים, עבודה, לימודים וכו.. אני באה מבית שנתנו חופש ועזרו כשצריך. אמא שלו לא מפסיקה להעיר כל פעם שאנו שם וזה גורם לשבת לההרס כי זה גורם לויכוחים ביננו (כי הוא מצידו מרגיש קצת באמצע). האם זה בסדר לבוא לשבת פעם בחודש וחצי למען שלום בית והשלווה שלנו?

אשמח לתשובה

תשובה

ב"ה,

שלום,

ברור שאת החיים שלכם רק אתם צריכים לנהל, ולא לאפשר בשום אופן לאנשים אחרים כמה שיהיו חשובים ואהובים להתערב, זו נקודה ברורה ויסודית, אדם הוא בן חורין לבנות את חיו ומשפחתו ללא כפיה חיצונית גם אם היא רק בדיבור.

אלא שעמדה זו צריכה להיות משותפת לך ולבעלך אחרת תהיי לבד במערכה,

אדם שמתחתן צריך להיות קודם "בצד" של אשתו, צריך להגן עליה ולתת לה תמיכה.
יחד עם זאת צריך גם לכבד את ההורים, אמנם לא ברור שביקוים בשבת שייכים לחיוב כיבוד אב ואם אבל בהחלט יש כאן מצוה גדולה ונחת רוח להורים.

לכן קודם כל את צריכה לדאוג ששניכם, את ובעלך, תהיו באותו צד, ולא שהוא יהיה באמצע.
ומתוך עמדה זו שיש לך הגנה תוכלי להחליט איתו אם ללכת ובאיזו תדירות.

יתכן שבעלך חושב שיש פגיעה בכיבוד הורים אם הוא מביע דעתו ושומר עליך, ולא היא, צריך לשמור וגם לכבד , וכשנוהגים בחכמה זה לא סותר.
בברכה,

דני ארגמן