הורים שלא מקפידים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/02/02 16:22 ו באדר התשסב

שאלה

בסיעתא דשמיא

כבוד הרב שלום, רציתי לשאול שני שאלות:

א. הורי אינם מקפידים אל נטילת ידיים ביום חול אלא רק בשבת האם אני יכולה להביא להם מזון למרות שאני יודעת שהם לא יברכו?

ב.אינני בקיאה בהלכות הכשרות ולכן אני לא יודעת אם הורי מקפדים כמו שצריך בעינים אילו

האם אני צריכה להמנע מאכילה בבית או שמא רק ממאכלים מסוימים?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

א- כן. כי כבוד אב ואם היא המצווה שגוברת במקרה זה. רק תשדלי לאט לאט בכבוד ובנחת לברך לידם בקול וכד' כדי ששישמעו את הברכה ויענו אמן. אולי גם הם יברכו יום אחד.
ב. המנעי מאכילה רק מאכלים שיש בהם בעיות כשרות. מאכלים קנוים סגורים עם הכשר או וירקות הם בדרך כלל ללא בעיות.
שמירה על הכשרות צריכה לבוא מתוך אהבה וכיבוד הורים. קשה ואפשר.

ב-