הורים או הלב2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/12/01 08:49 ב בטבת התשסב

שאלה

לרב אליהו שלום

הסיפור שלהם נמשך די הרבה זמן. אבא שלי הלך לרבנים שלא ממש מובן מה אמרו לו מאחר שהוא אומר דבר אחד והבחור שהלך לאותם רבנים אומר דבר אחר.

בענין שידוכים כמו בכל ענין - אבי נוטה להיות מאוד שתלטן ולא מקבל דיעה אחרת מדעתו (למרות שיש כמה דודים ובני דודים שלא מקבלים את החלטת החרמת החתונה)

אין הרבה מה לעשות בענין החתונה מכיוון שהיא תתקיים בעוד שבוע. מה שכן גם אני וגם העובדים האחרים במשרד המשפחתי רוצים לדעת מה לעשות.

הפ שואלים אותי בדמעות מה להחליט אבל אני עצמי לא יודעת מה לענות להם מכיוון שלפניהם אני צריכה לדעת מה קורה איתי

אבא שלי מרגיש שמשהו מציק לי מכיוון שהוא מודע לזה שאני מדברת עם קרובים אחרים על דברים שלדעתו הוא מוכרח לדעת מתוקף היותו הורה שלי.

האם עלי לקרוא לו לשיחה ולהביע את רצוני להשתתף בחתונה? (בידיעה שאם יאסור עלי את הדבר זו תהיה עוגמת נפש אדירה בשבילי)

תשובה

בס"ד

לדעתי את צריכה לדבר עם אביך ישירות. למרות הקשיחות שאת מתארת במכתבך אני בטוח שהוא בוכה על משכבו בלילות.
אל תרפי מהמאמצים עד הרגע האחרון. עד רגע החתונה ואפילו אחריה. בסוף הוא יקבל את העובדה הזאת.

את צריכה לדבר איתו, לשכנע אותו, לרכך אותו, לדבר על הנכדים שיהיו, על העתיד שלו, על כך שהוא מזדקן והולך, על כך שזו כבר עובדה מוגמרת. תנסי להבין אותו ומתוך כך לדבר ולשכנע, מתוך הבנה ולא מתוך זילזול ח"ו. זה אסור וזה גם לא יעיל.

תנסי להבין שזה עלול לשבור את מעמדו במשרד וזה לא כל כך פשוט. תנסי לעשות את הפעולה בלי שסמכותו תשבר. להפך הוא יהיה יותר גדול אם הוא ילך לקראתה.

תעשי כחכמתך וה' יהיה בעזרך

בהצלחה