הורה חורג

חדשות כיפה הרב בני לאו 09/07/07 00:09 כג בתמוז התשסז

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב וסליחה מראש על אריכות השאלה,

לפני כשנה וחצי הוריי' התגרשו.

בל"ג בעומר האחרון אימי התחתנה שוב ועברתי לגור איתה ועם בעלה החדש.

רציתי לדעת איזה איסורים חלים עליי'/עלינו?

דוגמאות-

-לפעמים (בעיקר בחופש) לוקח לי זמן עד שאני מתלבשת אז אני יורדת למטה לשתות אבל עם הפיג'מה,מה צריך לעשות?האם אני יכולה להפטר עם חצאית טריקו (יש בה קרעים).

-יש מצבים שבהם הוא מסיע אותי לביה"ס,האם במכונית יש איסור יי'חוד?

-מתי חל עלינו איסור יי'חוד?

-בחופש אנחנו מתוכננים לצאת לחופשה ולישון בצימר,האם מותר לי להיות איתם באותו צימר?

-בסעודות שבת האם מותר לו לשמוע את קולי?(אני בת 14.3)

אשמח אם תוכל לפרט לי עוד,את הכללים המדויקים והמפורטים של מה אסור ומה מותר לי איתו.

המון המון תודה מראש.ותודה לכל העוסקים במלאכה!

תשובה

שלום

אכן יש איסור ייחוד אך צריך להיזהר שלא להפוך את החיים בבית ל"לא נורמליים".

למשל – במכונית אין שום חשש לנסוע בודאי לא בשעות היום.

בצימר אין שום בעיה לשהות ביחד – בודאי בזמן שאמא נמצאת עם בעלה.

בפיג'מה שלא חושפת את גופך אין שום בעיה.

באופן כללי את צריכה להמשיך להרגיש בבית.

יש מצבים עדינים יותר שמהם צריך להיזהר. אך אל תשבשי את אורחותיך.

בהצלחה רבה

בני לאו