הורדת שירים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/03/20 08:04 כז באדר התשפ

שאלה

שלום הרב!

כתבתי את השאלה הזו כבר, אבל אני כותבת אותה שוב מכיוון ששלחו לי במייל שהתקבלה תשובה לשאלה וכשנכנסתי לקישור זה לא הראה לי את השאלה, גם אחרי התחברות למשתמש.

רציתי לדעת אם מותר להוריד שירים של גויים מתוכנה חינמית, ואם מותר להוריד שירים בפרט, גם של זמרים יהודים פשוט כל השאלות שנשאלו לגבי הורדת שירים דיי ישנות ואולי זה לא תקף גם היום, תודה וחג כשר ושמח!

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה.

בשל העובדה שגם גזל גוי אסור - אין הבדל באיסורי השימוש בדברים לא חוקיים בין יהודים ובין גויים.

אם התוכנה חוקית - הדבר מותר, ואם היא לא חוקית - הדבר אסור.

הכללים העקרוניים לא השתנו: שירים שמוכרים אותם בעלי הזכויות ברשת - אסור להוריד, ואילו שירים שהועלו על ידי בעלי הזכויות לתוכנות שונות או אתרים שנים לשימוש הציבור כולו - מותרים לשימוש אישי ולא מסחרי.

כל טוב ושמחה