הורדת שירים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/05/09 00:03 ג בסיון התשסט

שאלה

ב"ה

האם יש להתיר הורדת שירים,(בצורה לא חוקית כמובן),בטענה שהזמרים מרשים את זה,כי אם לא היו מרשים-היו עושים חסימה לשיריהם?

תודה!!

תשובה

שלום

הזמרים אינם מרשים את זה, הם אומרים את זה השכם והערב.

לכן, אסור להוריד שירים מדין תקנות הקהל, דהיינו החוק שחוקקה המדינה להגנה על זכויות יוצרים.
החוק במדינה הוא שאין להוריד שירים, ואנו מחוייבים לתקנות שכלל האזרחים קיבלו על עצמם (חוץ ממקרים יוצאי דופן).

אם לא היו תקנות חוקיות בזה, בדין תורה לכשעצמו יש בזה דעות שונות, גם בגלל הסיבה שהזכרת, ודעתי שאסור גם בדין תורה לכשעצמו.
אמנם כאמור, גם אם זה מותר בדיני תורה, זה אסור מדין תקנות שהקהל קיבלו על עצמם.

כל טוב