הורדת שירים-ומיד למוחקם-לצורך לימוד

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/11/06 09:18 יב בחשון התשסז

שאלה

שלום,

ראיתי את התשובות השונות בקשר להורדת שירים מהאינטרנט....שאלתי טיפה שונה: אני בעל להקת חתונות-בשביל שנדע לנגן שיר כזה או אחר אנו מורידים את השיר מהינטרנט,לומדים לנגן אותו ואז מוחקים אותו....כי לא הגיוני שכל שיר שנרצה ללמוד לנגן-נלך ונקנה את כל הדיסק (בשביל שיר אחד?!).. מה גם שאנחנו מיד מוחקים את השיר ולא מתכוונים להאזין לו או להינות ממנו בשמיעה..האם מעשנו כשר? ואם לא ,באיזו דרך נוכל לעשות כן,אם בכלל??

תשובה

שלום וברכה
זו שאלה קשה כי מבחינה מסוימת אתם אלה שצריכים לשלם הכי הרבה, שהרי אתם מתרגמים את השיר למשמעויות כלכליות, ובכך יש לא מעט בעיות של זכויות יוצרים. כמדומני שלפי החוק אתם בכלל צריכים לשלם תמלוגים, אולם זה בוודאי לא נעשה בפועל.
מה עושים ?
נראה כי הורדה לשם האזנה כמה פעמים ולאחר מכן מחיקה מותרת, אולם את בעיית התמלוגים וכדו' איני יודע כיצד לפתור.

כל טוב