הורדות באינטרנט

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/02/02 03:18 כו בשבט התשסב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

יצאה תוכנה חדשה(בזמן אינטרנט) שבזמן שכל מי שנכנס אליה מביתו וכותב שם בחיפוש שם כלשהו של שיר תמונה,סרט או משחק התוכנה מראה לו את כל האנשים באותו הזמן שנמצאים בתוכנה שיש להם את מה שחיפש ואז כשהוא לוחץ על איש כלשהו התוכנה שחיפש מתחילה לרדת לו למחשב(אני מוריד את זה ממחשב של מישהו אחר). מותר להשתמש בתוכנה זו

למרות שיכול להיות שיש אנשים שקיבלו את השירים או המשחקים בצורה לא חוקית? ועוד שאלה יכול להיות שהמשחק או לא משנה מה שאני יורד יכול להיות שהם קנו את זה ויש זכויות יוצרים ואני מפר את זה?(כל מי שנכנס לתוכנה זו יודע שאנשים מורידים דברים ממחשבו)

תשובה

ב"ה

לפי דעתי אם אלה שנכנסו להיות שותפים באתר עשו זאת מתוך הסכמה, אין לך לבדוק מאיפה כל אחד הביא את התוכנה שלו.
יש להקל בכך כיון שכל ענין הזכויות באינטרנט לא מוגדר מהבחינה המשפטית וההלכתית.

בברכה,

שי