הורדה מהאינטרנט של תוכן שלא נמכר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/11/12 14:44 טז בחשון התשעג

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום.

רציתי להוריד משחק ישן מהאינטרנט. בעבר המשחק נמכר. נכנסתי לאתר החברה שיצרה את המשחק והם כבר לא מוכרים אותו אלא רק את המשחקים המשופרים יותר והחדשים יותר.

רציתי לדעת האם מותר לי להוריד אותו מהאינטרנט? האם אפשר להניח שהחברה כבר לא מקפידה על מי שמוריד אותו? פשוט אני ממש לא רוצה להכשל בגזל.

תודה רבה!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הרב דב ליאור פוסק שמותר להוריד מהרשת מפני שהכל ממילא פרוץ.
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=8028
אפשר להוסיף לכך את העובדה שהחברה כבר לא מוכרת את המשחק כך שאינך מונע מהם איזשהו רווח.