הוצאת זרע לבטלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/06/20 13:04 יב בסיון התשפ

שאלה

שלום רב,

אני לצערי הרב חוטא כבר שנתיים בהוצאת זרע לבטלה.

היו כמה פעמים שהצלחתי להתגבר ולשמור על עצמי למשך זמן ממושך, אבל מתישהו לצערי אני חוזר ועושה את זה.

לפני כשבוע היה לי יום הולדת 14, והחלטתי שאני מפסיק לעשות עבירה חמורה זו, ובאמת מספר ימים הצלחתי, עד שנפלתי שוב.

היו מספר פעמים שכמעט הוצאתי זרע לבטלה במזיד, וממש לפני שיצא לי- התגברתי ןהפסקתי. אבל זה היה פעמים מועטות מאוד.

אני מציין, שאף פעם לא ראיתי קרי, ואף פעם לא יצא לי זרע ללא כוונה. תמיד יצא לי בכוונה ובמזיד, ואני מצטער על כל פעם ופעם.

לפעמים אני גם גולש באינטרנט, שהוא תמיד ברימון על הרמטי, אבל אם אני כותב משהו- זה נותן לי אפשרויות ומתחת יש גם פירוט, שכולל דברים לא ראויים כלל.

אני לא רוצה/ מפחד לבקש עזרה ממישהו מוכר, בעיקר בגלל שאני נחשב ילד "צדיק" שלומד הרבה תורה (וזה נכון, אני באמת לומד הרבה, אבל אני לא צדיק).

קראתי מספר תשובות של הרב בנושא הזה, שברובם אתה מציע לקרוא את הספר "אשיב ממצולות" של הרב יהושע שפירא, אבל אין לי איך לקנות אותו, כי אני לא רוצה שידעו שאני קורא אותו וידעו למה.

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש שם התייחסות לכלל הנושא, וכדאי לקרוא וללמוד בו, אפשר לחפש בספריות.

חלק מההתבגרות היא התופעה שיש לאדם יש קשר ודיבור, אפילו גדולי צדקי עליון היו להם רעים קרובים (אברהם - ממרא, איוב - צופר ובלדד). ראוי שהאדם יוכל לפנות לאדם קרוב ולדבר על המציק לו, "וקנה לך חבר". כך שתוכל להעזר באחרים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ