הופעת בנות מול בנים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/06/02 08:52 יג בתמוז התשסב

שאלה

שלום!

בסניף שלנו אנחנו, חבריא ב, נוהגים כל מוצ"ש לעשות הצגה לחבריא א, ובזמן האחרון הבנות אצלנו אמרו שהם גם רוצות להשתתף. האם זה מותר להם?

ובפעם אחרת, עשינו שיר במקום הצגה, והבנות רצו לשיר איתנו, כקבוצה. הסברנו להם שזה לא ראוי שבנות יופיעו מול בנים, גם אם זה קבוצה, והן נעלבו. האם נהגנו כראוי?

תשובה

בס"ד

לא צריך לכבול אותן. צריך לעודד אותן ולתת להן להופיע ולשיר ולבטא את עצמן מול בנות.

היו כאלה שהתירו בדיעבד של דיעבד ובקושי רב הופעה של בנות בקבוצה מול בנים. אבל רוב הפוסקים לא קיבלו את היתר הזה.
למה אנחנו צריכים לעשות דברים בספק ספיקא?
נעשה דברים בשמחה שלמה. ויופיעו הבנות בכיף ובלי ספקות בשירת של יחידות ובשירה של קבוצה בערב של בנות.
אם מישהי תתנגד לזה ודאי הוא שאין לה ענין בשירה - יש לה ענין בבנים וזה בודאי לא הכוונה. אם מישהי רוצה את האמנות והשירה וההתעלות והטוהר - זה יהי מצוין בשבילה.

זה חדש?
לא נורא!

האמת היא שזה לא כל כך חדש. כך נהגו בעם ישראל באלפי השנים האחרונות, רק בחמישים השנים שלפנינו שינו משהו. אנחנו חוזרים למקור.

בהצלחה