הוספת תפילה עקב המצב

חדשות כיפה הרב יוסף יגודה 30/03/02 15:43 יז בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב

בשבת ראיתי לנכון להוסיף את ה"תפילה לפני היציאה לקרב "אחרי ה"מי שברך לחילי צה"ל".

ורציתי לשאול האם עקב המצב הנוכחי יש מקום להוסיף את התפילה הזאת בתקופה הקרובה כהנהגה בבתי הכנסת

להלן נוסח התפילה :

ה' צבאות א-הי ישראל יושב הקרובים

אתה צויתנו בתורתך לאמר:

שמע ישראל אתם קרבים היום למלחמה על איביכם

אל ירך לבבכם אל תיראו ואל תחפזו ואל תערצו מפניהם

כי ה' א-היכם ההלך עמכם להלחם לכם עם איביכם להושיע אתכם

ועתה הנה איביך יהמיון ומשנאיך נשאו ראש,

על עמך יערימו סוד ויתיעצו על צפוניך ,

אמרו לכו ונכחידם מגוי ולא יזכר שם ישראל עוד .

היה נא עם חילי צבא הגנה לישראל שלוחי עמך

הקרבים היום למלחמה על אויבהם ,חזקנו ואמצנו ,

ריבה את יריבנו לחם את לוחמנו ,

החזק מגן וצינה וקומה עזרתה לנו ופדנו למען חסדך.

א-הי ,שיתמו כגלגל ,כקש לפני רוח,

כאש תבער יער ,וכלהבה תלהט ערים.

כן תרדפם בסערך ובסופתך תבהלם

מלא פניהם קלון ויבקשו שמך ה'

יבשו ויבהלו עדי-עד ויחפרו ויאבדו.

אנא ה' הושיעה נא.

אנה ה' הצליחה נא.

הבה לנו עזרת מצר, ושוא תשועת אדם.

באלהים נעשה חיל והוא יבוס צרינו.

תשובה

כל תפילה אישית בעניין המצב מבורכת. להכניס תפילה למסגרת התפילה בציבור, צריך הסכמת הרב או אם אין רב אז הסכמת הציבור - הגבאים. לענ"ד, תפילה זו אכן מתאימה יותר לחייל היוצא לקרב ועיקריה הקשורים לציבור כבר מופיעים ב"מי שברך" לחיילי צה"ל.
יש בקשה נוספת שנוסחה ע"י הרב מרדכי אליהו, שרבים בציבור אומרים אותה וזה לשונה:
"אבינו מלכנו הפר עצת החפצים לקרוע את ארץ נחלתינו ולעקור את ישובינו מאדמתם. אנא רחום ברחמיך הרבים בטל מעלינו גזרות קשות ואל תתן נחלתינו לחרפה למשול בם גויים. שמרנו והצילנו מיד אויב ותן בנו עוז וגבורה לבנות ולנטוע את ארץ קדשך, ויהי רצון מלפניך שנזכה לרשת את ארצנו ככתוב "וירשתם אותה ויישבתם בה" (ניתן לאמרה ב"שומע תפילה").