הוספת שם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/01/13 23:18 כ בשבט התשעג

שאלה

שלום, לא ידעתי בדיוק לאיזה רב לפנות אך אשמח אם יוכלו לעזור לי פה

קוראים לי ילנה , בשנת 2000 עליתי מרוסיה .

מהתיכון התחילו לקרוא לי הלן, כנראה ככה היה יותר נוח לאנשים.

והיום אני בת 24 וכולם קוראים לי הלן. בעיקרון השם הזה לא קיים בתעודת זהות אבל אני מרגישה מאוד נוח עם השם ולא אוהבת שקוראים לי ילנה משום שאני לא רגילה ומשום שאני מעדיפה את השם הלן בלי שום סיבות מיוחד וללא הקשר לחיים האישיים שלי.

השאלה שלי אם מותר לי להוסיף את השם הזה הלן בתעודת זהות כשם שני? או שם ראשון? או שאסור?

יש אנשים ששואלים למה אני לא מוסיפה את השם הלן כי אסור שיקראו לי על פי השם שלא קיים!

האם זה נכון מה שאנשים טוענים או שפשוט לא חייב להוסיף?

פשוט אני בכלל לא משתמשת בשם ילנה חוץ מבנקים וכל מיני חברות למיניהן

תודה מראש .

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אפשר לשנות שם אבל הדבר צריך להעשות מתוך מחשבה ושיקול דעת.
במקרה שלך את מחליפה שם נכרי בשם נכרי - אין בכך איסור אבל כדאי לחשוב האם לא ראוי יותר שיהיה לך שם עברי.

השם החדש נתן כאשר מברכים אותם בבית הכנסת בשמך החדש.
לאחר מכן את יכולה להרשם בשם החדש בתעודת הזהות שלך.

עייני תשובה יותר מפורטת שכתבתי בענין
https://www.kipa.co.il/admin/ask_new/a.asp?mesh=2/10/2013 1:32:07 PM