שאלה
שלום,
האם מותר להוסיף מים רותחים, לחמין שעומד על מקור אש, בשישי בערב ע"מ שלא יתייבש במהלך הלילה?
הערה - הכוונה לחמין שכבר התבשל די צרכי בערב שבת אך מעוניינים לאוכלו בשבת בבוקר והוספת המים אמורה למנוע ייבושו.
תודה ויום טוב.
תשובה
שלום לך
[רבים מיוצאי ספרד נוהגים להחמיר כדעת השולחן ערוך, ואילו יוצאי אשכנז ותימן נוהגים להקל להוסיף מים חמים מהדוד שעומד על האש לתוך קדרת החמין ושאר תבשילים]
ולהלן מקור התשובה מספר פניני הלכה שבת מאת הרב אליעזר מלמד ולהרחבה עיין בספר באתר ישיבהhttp://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=428