הונאה במחיר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/07/18 11:58 כא בתמוז התשעח

שאלה

שלום רב,

ישנה תופעה די נפוצה בחנויות ארץ, שעל החנות מפרסמת שלט מחיר על מוצרים מסויימים וכאשר הקונים מגיעים לקופה המחיר שהמוכר דורש שונה מהמחיר שמפורסם בחנות (בד"כ גבוהה יותר). לפי החוק במדינה המחיר שקובע הוא המחיר שכתוב בחנות ולא המחיר שמופיע בקופה. מה ההלכה היהודית אומרת בעניין? האם מותר / צריך לדרוש מהמוכר לקנות את המוצר במחיר שמפורסם ולא במחיר שהוא דורש (לפי הקופה)?

תשובה

ב"ה

שלום.

אם יש הטעיה של הציבור ואתה מרגיש שזו הונאה אז חובה עליך לפנות לרשות להגנת הצרכן (יש להם אפלקציה- קליפציה )ותוך דקה אתה יכול לטפל בבעיה.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.