הונאה בכשרות למהדרין

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 05/09/02 16:27 כח באלול התשסב

שאלה

אבקש לשמוע את חוו"ד כבודו בענין דלקמן:

אני עוסק בהסדרת אירוח לקבוצות חרדיות במקומות שונים בארץ. בהתאם לכך, חתמנו הסכם עם בית הארחה בקיבוץ דתי לאירוח תלמידי ישיבה חרדית, כאשר בגוף ההסכם מקבל על עצמו הקיבוץ להשיג לנו הכשר של רב מסויים המקובל על תלמידי הישיבה. לאחר מעשה, משהתבררה המורכבות בהשגת ההכשר הנ"ל, הסכמנו להתפשר וסיכמנו תנאים בסיסיים לגבי אופן הכנת המזון וכו'.

לאחר תום תקופת האירוח התברר לנו שכמה תנאים שהם עקרוניים ביותר לקבוצה, שנאמר לנו לאורך התקופה שמקפידים עליהם וכו', לא התקיימו. ולדוגמא: הסיכום היה שכל האוכל יבושל במטבח המקומי (אותו דאגנו להכשיר וכו'), ובפועל מתברר שבשל אילוצים, לטענתם, הם הביאו אוכל מקייטריג אחר שנפסל מתחילה על ידינו.

אנו אמורים לסיים את התשלום עבור תקופת האירוח, אך משהתברר לנו הנ"ל - איננו יודעים כיצד לנהוג.

נשמח לשמוע את חוו"ד כבודו - הן בהנוגע להלכות כשרות והן בהנוגע לדיני הונאה והפרת חוזה וכו'.

תשובה

שלום שלום,
כיוון שאכלתם את האוכל,חייבים לשלם לו,וזה נלמד מדין המוכר נבילה לחבירו ואכל,חייב.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני