הובלה לחופה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/01/07 05:29 יב בשבט התשסז

שאלה

שאלה לרב שרלו.

שאלתי לגבי הובלה לחופה בנישואין שניים. קיבלתי את תשובתך בנושא. תודה.

יש לי שאלות לחידוד:

- האם יש מקום / צורך בליווי לחופה על ידי אחרים שאינם ההורים?

- הרב המחתן טוען שעדיף שיהיה ליווי (משום כבוד לבני הזוג) ועדיף שיהיו אלה בני זוג נשוי (משום שלמות).

- מה דעתך?

תשובה

שלום וברכה
א. הדבר תלוי ברצון בני הזוג. יש כאלה שאוהבים את זה, ויש כאלה שמעדיפים בנישואין שניים ללכת לבד.
ב. באופן עקרוני, הרב המחתן הוא הקובע ולא אני. כשאני עורך חופה של נישואין שניים אני מותיר את ההכרעה בידי בני הזוג, וייתכן כי הרב המחתן סובר שיש הגדרה אובייקטיבית של כבוד, והוא רוצה בכבודם של בני הזוג, ועל כן מציע כי יכלו עם מלווים.

כל טוב והרבה שמחה