ההתגברות בימי הרחקה בין בעל לאשה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/06/02 03:37 כט בסיון התשסב

שאלה

מדוע יש לחכות כשבועיים עד לטבילתה של האישה?

האם יש חילוק בעניני נגיעה בין ימי הראיה לימי הטהרה?

כיצד מתגברים על הקושי של ימים אלו?

תודה

תשובה

בס"ד

אין צורך לחכות שבועים. על פי הדין יש להמתין רק חמשה ימים של הדימום ועוד שבעה ימים נקיים. סה"כ 12 יום.

כשיש דימום יותר מחמשה ימים מתארכת התקופה של הפירוד.

למה?
התורה אמרה!

למה?
אולי כדי ליצור מתח וצפיה בניהם. שתהא חביבה עליו תמיד כשעת כנסתה לחפה.
אולי כי בתקופה הזאת האשה בשעות השפל שלה ורצוי ליצור קשר בשעה שהיא בשעות הטובות שלה.
אולי יש סיבות אחרות פנימיות שקשרות לחטא אדם הראשון. אינני יודע. אני סומך על ה' שאוהב אותנו ועושה טוב בשבילנו.

אין הבדל בין ימי הפירוד כל ימי הראיה וימי ההרחקה הם באותו דין שאסורה כל קירבה.

כיצד מתגברים על הקושי?
כמו כל דבר פיתחו ליפתח כפיתחו של מחט ואפתח לכם פתח כפיתחו של אולם.
דהיינו אם אדם משתדל לקיים את דיני ההרחקה כלשונם וכרוחם - הקב"ה עוזר לו לא להכשל.
כל כשלון מתחיל בויתור על הלכה אחת קטנה שגוררת,,, וכו'

בהצלחה