ההורים שלה כל הזמן מתערבים מה לעשות ?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 31/07/02 08:02 כב באב התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב

רציתי לשאול את כבוד הרב איך אישתי יכולה להתגבר על חוסר העצמאיות שלה ועל הקושי שלה להתנתק מהוריה?

לא הכוונה כאן שהיא לא תדבר איתם או תתרחק מהם, אלא איך ניתן בדרכי נועם להסביר לה שההורים שלה רק הורסים את הקשר .

יש לציין שהוריה אינם אוהבים אותי במיוחד. אחת הסיבות בגלל שהכיוון שלי יותר דתי מהם ולצערי אולי גם יותר דתי מהבת שלהם (אישתי )

מה הרב מציע לעשות ?

תודה

תשובה

ב"ה

יוני ברכה ושלום.

בעיה זו יכולה לבא לידי פתרון אך ורק בדרכי נועם.
וקורטוב של סבלנות.

דע כי אם התורה כתבה "על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו והיו שניהם לבשר אחד " היא לקחה בחשבון שכל הקמת מסגרת משפחתית מחייבת ניתוק מה מההורים.

לניתוק הזה יש מטרה :
הקמת בית נאמן בישראל .

אין הכוונה לניתוק במובן השלילי של המילה.שטומן החובו חוסר תקשורת ,ניכור,שנאה,איבה, וכדומה.

הכוונה היא ניתוק שיוצר עצמאיות לבני הזוג,
הכוונה היא ניתוק שגורם לבני הזוג ל ה ת מ ו ד ד .
הכוונה היא ניתוק שמחבר את בני הזוג.

כדאי לך לשוחח על כך עם אשתך :בנועם , בנחת, בזמן הנכון,ובמקום הנכון, ולהסביר לה עניין זה.

אני חושב שאם אתה תשפר את היחס שלך אל הורי אשתך,
זה יגרור אותם לשפר את יחסם אליך.
זה תלוי בך.

התייחס אליהם כאל הוריך!
קרא להם :אבא, אמא,
כשאתם מתארחים אצלהם עזור בעבודות הבית.
הראה להם פנים מאירות ,קרב אותם בנועם.

נראה לי כי אם תלך בדרך זו אתה תראה שיחסם אילך ישתנה.

בברכה,

עוזיאל