ההבדל בין יהדות לנאציזם

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/05/09 17:03 ד בסיון התשסט

שאלה

שלום,

השאלה הזאת מציקה לי במשך זמן רב---

איך אנחנו יכולים להאשים את הנאצים בהריגת 6 מליון יהודים בשואה

כשאנחנו בעצמנו מצוים על דבר שכזה --- להרוג כל עמלקי שאנו רואים!(מצטערת על עצם השאלה)

איך אנחנו יכולים להאשים את המוסר שלהם-

כששלנו אותו דבר! אנחנו מצווים להרוג אנשים בלי סיבה סתם בגלל שהם עמלקים!אנחנו מצווים להפלות עם! אנחנו מצווים להיות גזענים!

ואולי בכלל דווקא המוסר שלהם נכון והם היו צריכים להרוג אותנו??? איך אנחנו יכולים להגיד שאסור היה להם לעשות את השואה ,להפלות וכו'???איך אנחנו יכולים להגיד שמה שהם חושבים הוא לא האמת והמוסר?הם יכולים לטעון את אותו דבר כלפנו!

הם בכלל יכולים להגיד שאיזה שהוא אל שלהם/מנהיג/מוסר ציוה אותם להרוג אותנו--ומה אז ? באיזה זכות אנחנו יכולים להאשים אותם על רצח והפליה??האם יכול להיות שאנחנו בדיוק כמו הנאצים ח"ו???

מקווה שהסברתי את עצמי טוב ...

תודה רבה.

תשובה

שלום

אנא עיין ב- https://www.kipa.co.il/ask/show/181980

ההבדל הוא שהיהדות היא גזעית, דהיינו טוענת שישנם הבדלים רוחניים בין האומות,אך אין אומה אחת ראויה מחברתה ואין היתר לשום אומה לדכא את רעותה.
היהדות באה לתת עצמאות לאומות ולשחררן מתרבות המלחמה וצרות המוחין.

ולהבדיל הנאצים היו גזעניים, דהיינו מעוניינים לשלוט בכל האומות ולהשפיל מי שאינו כמותם.

כמו הנאצים, גם עמלק היא אומה שדגלה בתרבות המלחמה ושיעבוד החלשים לחזקים - 'ויזנב בך כל הנחשלים אחריך'- פגיעת החזק בחלש. על כן מלחמתנו בהם ובדומים בהם היא מלחמת שחרור העולם ולא שעבודו.

אכן קשה מאד להרוג תינוק, גם אם הוא עמלקי. אפילו שאול המלך, שהיה עצום במדריגתו הרוחנית לא יכל לשאת את העובדה הזו, ודרש ק"ו מעגלה ערופה, שאם שם התורה כ"כ הקפידה על הרג, ק"ו עמלקים תמימים.

אמנם, יש להיות ענוים כלפי ד', ולכופף גם את המוסר האלוקי עצמו להיות תחת מרות דבר ד'.

ואולי בשל הקושי שבזה גאל אותנו ד' מהתמודדות כזו נוראית ובלבל את האומות כך שאין עמלקים היום.

כל טוב