הדת היהודית

חדשות כיפה הרב אייל קרים 04/09/02 22:12 כז באלול התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

שמי שרון אני בן 20 חייל. כל חיי הייתי שומר מסורת: מניח תפילין כל בוקר, הולך לבית-כנסת ביום שבת וכו'.לפני כשנה חל בי שינוי והתחלתי להתרחק מהדת בעקבות שאלות רבות ומחלוקות רבות בענייני אמונה והבנת הדברים.

התחלתי ללמוד בודהיזם טיבטי והתחברתי לזה מאוד. כיום אחרי שנה הבנתי וקיבלתי הרבה תשובות דרך הבודהזים על היהדות. כיום אני נמצא בצומת דרכים בה אני אמור לבחור דרך חיים, יהדות או בודהיזם.

יש לי מספר שאלות הקשורות לאמונה ולדרך חיים שמציאה היהדות.

1. כיצד ניתן לדעת שקיים כח עליון עם כל התכונות שהדת היהודית נותנת לו (כגון הכוונה והשגחה)?

2. האם באמת מעניין את אותו כח עליון הדברים הקטנים כגון נסיעה בשבת אכילת בשר וחלב וכו'?

3. מידה כנגד מידה - מדוע הדת היהודית תומכת בזה. מדוע בנאדם שרצח צריך להורגו ולא לאסור אותו ולחנכו מחדש?

4. אכילת בשר - מהיכן הזכות שלנו לקחת נשמה של יצור חי ולאכול את בשרו?

חשוב לי מאוד לקבל תשובה לפני ראש השנה בכדי שאדע באיזו דרך אני הולך בפרוס השנה החדשה.

תודה ושנה טובה

תשובה

1. מי שחי חיים יהודיים, אפילו פשוטים, ופתיל חייו הרוחניים לא נקפד, מרגיש וחש שהאדם והעולם מושגח ומוכוון ואינו הפקר. לעומתו, מי שנסתמו צינורות שכלו עקב פניה למקורות זרים לתורת ישראל, אינו יכול לחוש ולהרגיש זאת, משום שהשפע האלוקי אינו זורם אליו, ואעפ"כ גם הוא מכוון ומושגח.
2. את רבש"ע מעניין לא רק אם הינך נוסע בשבת או אוכל כשר, אלא גם מה אתה רוצה ומה אתה חושב.
3. מי שרצח אדם, חייב בעונש מוות על-פי התורה, היות והוא הגיע למדרגה כה שפלה, שבדרך החינוך ההדרגתי לא ניתן יהיה לתקנו.
4. רבי יהודה הנשיא ענה על כך, כשהעגל הכניס ראשו תחת כסות מעילו, תוך רצון להתחמק משחיטה, ואמר לו: "לך, כי כך נוצרת".
שנה טובה ומבורכת
אייל קרים