הדת-אופיום להמונים?

חדשות כיפה הרב שי פירון 05/01/02 14:50 כא בטבת התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום,

תמיד כשאנו שומעים חוזרים בתשובה מדברים הם תמיד אומרים שהם הרגישו תחושה של ריקנות ואחרי שחזרו בתשובה גילו את האור.

האם היא אפשר להגיד על פי זה שהדת היא בעצם דבר המביא משמעות לחיי האדם אך אין בה כל דבר אמת (כמו שאמר קרל מרקס)

תשובה

ב"ה

שלום לך!

אם הדת מביאה משמעות הרי שי בה משהוא!
ולגופו של עניין. אנו לא מדברים על דת "דת" היא מערכת חוקים - מצוות, שמביאה לידי ביטוי אמונה. עלינו להתמיד בפיתוח האמונה, בפיתוח הזהות הפנימית. כשאדם חוזר בתשובה הוא מרגיש שהוא נפגש עם עצמו, עם פנימיותו. האור הגדול - הוא לא אור חדש. את כל מהלך חייו הוא מבין אחרת. כל מיני תחנות תמוהות מן העבר מתבהרות ונראות בהירות. הריקנות היא אותה תחושה בה אתה מרגיש שהכל שייך לחיצוניו, למעטפת. הריקנות היא ביטוי לתחושה של השלמה פנימית. של שמחה במובן העמוק, של אושר עילאי.
ככל שהאדם מגלה יותר ומעמיק יותר הוא מרגיש שהוא מתמלא יותר.
האמונה אינה אופיום להמונים. אבל, האמונה היא סם חיים.

בברכה,

שי

בברכה,