הדרכה בתנועת נוער - יחד עם מדריכה

חדשות כיפה הרב שי פירון 19/03/02 11:50 ו בניסן התשסב

שאלה

נכנסתי להדרכה עם בת (לשבט צעיר) רציתי לדעת (למרות שמה שהיה היה) מה הצדדים להקל ולהחמיר בזאת?

תשובה

ב"ה

שלומות!

נכנסת כבר להדרכה?!
אתה מזכיר לי את מי שקונה נעליים בחנות ואחר כך יוצא לבחון את חלונות הראוה של החנויות האחרות לראות אם אפשר היה לקנות נעליים זולות יותר, טובות יותר.

נכנסת להדרכה?!

השתדל להרבות תורה ויראה. תשקיע את כולך לטובת חניכיך! הפוך אותם לאידאליסטים, לכאלה שכלל ישראל עומד לנגד עניהם! תן להם כוח אמיתי להיות רגישים ועדינים כמו גם נלחמים על דעותיהם ולא מוותרים לעצמם ולזולתם.
הפוך אותם לכאלה המלאים באופטימיות, לכאלה המאמינים שגאולת ישראל בוא תבוא - לא מפני שזה חלום וחזון רחוק אלא מפני שאנו בעיצומו של תהליך!
הסבר להם שכל זה מתחיל בההתנהגות הישרה והפשוטה שבין בני אדם, מהיחס לחבר ולמדריך ולקשיש ולשכן שחפץ בשנת צהריים.
נכון, זה לא פשוט ואולי גם לא מעשי. אבל זו צריכה להיות המגנמה.
לשנות, ולהוסיף ולתרום ולקדם. אלה צריכות להיות המילים המרכזיות המתרוצצות בראשך כמדריך.
נכון, צריך לפעול בחכמה, ולא להפחיד, ולא לעשות הכל תוך יום או יומיים זה תהליך ארוך. אולי רק המדריך שאחריך ישלים אותו, אולי זה שאחריו. מי יודע.

אם תפעל מתוך אידאל גדול, שאלת המדריכה שלידך תהפוך לשולית, לחסרת ערך. חשוב על החניכים ושתף פעולה בכל מה שנצרך למטרות חשובות אלה. וכל מה שלא נצרך מיותר ובעייתי. וגם את המינימום אפשר לעשות בנעימות ובנחמדות
אז קדימה,

לעבודה!

שי