הדרכה (בנים בנות)

חדשות כיפה הרב שי פירון 28/01/02 14:25 טו בשבט התשסב

שאלה

אני מדריכה שבט מעלות בסניף די קטן (יש לי 15 חניכים מקסימים) לכן לא שייך לעשות שבטים נפרדים.עד עכשיו זה לא הפריע לי כי אני משתדלת לא לגעת בהם (וגם עכשיו החלטתי להשתדל יותר) אבל פתאום נודע לי שיש בעיה בסיסית להיות מדריכה של בנים, האם זה נכון? ואם זה נכון מה לעשות , אני לא יכולה פתאום לעזוב?!

תודה אילת

תשובה

ב"ה

אילת,

ברכת ה' עליך!

את המציאות יש לבחון בשני מעגלים: לכתחילה ובדיעבד.
גם ההתייחסות ההלכתית נקבעת על פי המציאות. לכן, בימים בהם ההפרדה בין בנים לבנות היתה מוחלטת, הרי שאין מקום לכך שבת תדריך בנים ואם היתה מוצעת הצעה כזו היו מתייחסים לכך בחומרא רבה ורואים בכך פריצות. לצערנו, המצב שונה. היחס הכללי לענייני צניעות אינו על הצד הטוב ביותר. אי אפשר להתייחס למציאות הלכתית מבלי לבחון את המצב. אם תעזבי, מי יבוא במקומך? האם יבואו מדריך או מדריכה יראי שמיים או שמא עצם העובדה שאת מודעת לבעיה, יוצרת מצב בו יש לאפשר לך להיות חלק משמעותי מצוות ההדרכה אף שאין זה חלק מהאידיאל הגדול.
לכן, כל שאלה צריכה להבחן ביחס למציאות בה אנו נמצאים. נראה לי שחשוב שתמשיכי להדריך אלא אם כן יש מדריך אחר שהוא ראוי והשבט לא יפגע ואת תדריכי שבט של בנות

בברכה,

שי