הדרך ארוכה היא ורבת הדר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/07/02 19:08 כד בתמוז התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

אני דתייה אבל אני משתייכת ל2 חברות של דתיים, דתיים חזקים ודתיים חלשים מאוד. עד עכשיו חיפפתי בנושא הדת אבל עכשיו אני מתחילה לשים לב למה שהייתי קודם ואני מבינה שלא הייתי בסדר. אני מנסה להשתנות ולהתחזק יותר אבל אני לא מצליחה. אני יודעת שאני לא אצליח. יש המון דברים שממש גדולים עליי ואני בטוחה שאני לא יעמוד בהם וזה ממש מדכא אותי...

אני אשמח נורא אם תוכל לעזור לי

או אולי אפילו רק לתת לי קצה חוט

תודה מראש. גל

תשובה

ב"ה

גל שלום.

ראשית לא להכנס לייאוש ולדכאון!!!!
מה קרה?

דעי לך כי זה לא קל לקיים מצוות!!
נו אז מה?
היהדות דורשת ממך קצת, קצת מאמץ!!
את יודעת,החיים הם בדיוק כמו ב..אופניים
אם קשה -סימן שנמצאים בעליה,
אם קל -סימן שנמצאים בירידה,
אם עומדים במקום..............נופלים.

אל תעמדי במקום!!!
תתאמצי לעלות!
את יכולה יש לך כוחות , קדימה ,בעוצמה,.

אני מזהה בשאלה שלך שיש עם זה קצת בעיה שאת משתייכת ל2 סוגי חברות.
לחץ חברתי מאוד משפיע !
להיות שייכת ל2 חבר7ת זה לפסוח על 2 סעיפים.

תאספי את עצמך ותשתייכי לחברה שאת מרגישה שיכולה לשמש עבורך כמנוף , להתרוממם לגבהים רוחניים.
אל תוותרי לעצמך עשי מאמץ,
זה ישתלם לך בסופו של דבר.

את מכירה את השיר של נ. שמר על הדרך הארוכה והקשה?

"הדרך ארוכה היא ורבה,רבה,
הדרך ארוכה היא ורבת הדר,

כולם הולכים בדרך עד סופה ,סופה..."

בברכה,

עוזיאל