הדלקת נרות שבת בדרום הבית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/07/12 14:33 יב בתמוז התשעב

שאלה

שלום עליכם

לפי הבנתי טוב להדליק את נרות השבת בצד הדרומי וששולחן האוכל יהיה צפוני לו כנגד המנורה בדרום ושולחן בצפון בבית המקדש.

אצלנו בבית אין שולחן אוכל אלא שולחן האכילה היחיד הוא במטבח ומיועד ל-4 אנשים בלבד וכך או כך אישתי ואני סועדים ערב שבת קידוש אצל הוריה כל שבוע.

בכל אופן אישתי מדליקה בבית את הנרות במטבח על השיש שהוא נמצא צפוני לשולחן מטבח שממילא אנחנו אוכלים עליו סעודה שנייה.

אין לנו כל כך איפה להדליק כדי שזה יהיה הפוך והנרות יהיו בדרום לשולחן.

האם זה בסדר או שצריך לנסות למצוא פתרון בכל אופן? האם יש הלכה על כך או שזה רק מנהג?

תודה רבה למי שישיב

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מדברי הרב אליהו ז"ל:
"טוב שהשולחן יהיה בצפון ומנורה בדרום, אבל אם אי אפשר אין הדבר מעכב".

בתוך
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=3227