הדלקת נרות חנוכה לרווקה

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 07/12/09 06:36 כ בכסלו התשע

שאלה

שלום רב! אני בחורה רווקה אשכנזיה ששוכרת דירה עם שתי שותפות מעדות המזרח.

במקום עבודתי אני חייבת חלק מהשבוע לעבוד בערב ומגיעה לדירה ב23 (11 בלילה)

א.האם למרות שאני לא גרה בבית הורי אבי יכול להוציא אותי ידי חובת הדלקת נרות חנוכה?

ב.האם השותפות שלי לדירה יכולות להוציא ידי חובת הדלקת חנוכה אם אני משתתפת איתם ונותנת להם כסף? אני יודעת שאפשר להדליק נרות עד 12 בלילה, אבל מפחדת שאחזור מהעבודה בלילה הם כבר יישנו והבנתי שצריך שמישהו מבני הבית יהיה ער בשעת ההדלקה.

סליחה על האריכות פשוט אני מבולבלת ולא יודעת כיצד לנהוג.

תודה וחג חנוכה שמח!

תשובה

שלום לך

1. כיוון שאת שוכרת דירה וכנאה גם עובדת אינך סמוכה על שולחן הורייך מה גם שלמנהג אשכנז כל אחד מבני הבית מדליק ולכן תעשי כפי שכתבת - תשתפי עם החברות בכסף והם ידליקו בברכה וכשתגיעי לבית תדליקי בלא ברכה כדי שלא תנתקי את עצמך ממצות החג וכדי לקיים את מנהג אשכנז

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה זמנים מאת הרב אליעזר מלמד שליט"אhttp://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=130