הגעלת סכו"ם

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/07/16 10:13 כז בסיון התשעו

שאלה

אתמול הגעלתי סיר כדי להגעיל גם סכו"ם.

לא הייתי בטוחה, אחרי שהכשרתי סיר ,המשכתי להגעיל סכום ללא שפיכת מים מהסיר וללא שטיפת סיר במים קרים ובלי להרתיח מחדש מים בתוך סיר

אחרי שסיימתי ,שטפתי סיר וסכום במים קרים.

האם הסיר והסכום נחשבים לי כשרים ?אם לא האם שוב להגעיל?

האם להבא, זאת הדרך או שרצוי לשפוך מים מהסיר ולהרתיח מים מחדש אחרי שהכשרתי ורק אח"כ ממשיכים להגעיל?

תשובה

שלום
הסיר והסכום כשרים.
לכתחילה שוטפים אחרי ההגעלה במים קרים. אך איננו מעכב, בהנחה שכל הכלים היו בהפסקה של 24 שעות מהפעם האחרונה שהשתמשו בהם.
אולי נכון בפעם הבאה להגעיל את הסכו"ם בתוך הסיר, לשטוף את הסכו"ם. ואז להמשיך בהגעלת הסיר.
כל טוב